Інгредієнти:
- 3 варені очищені буряки,
- 4 картоплини,
- по 1шт. моркви, кореня петрушки,
- 1 голівка ріпчастої цибулі,
- 200 г щавлю,
- 200 г шпинату,
- 3 ет. ложки пшеничного борошна,
- 40 г жиру,
- по 1 ст. ложці цукру і 3%-ного оцту,
- 1 яйце,
- 1,5 л бульйону або води.
Спосіб приготування:
- Щавель і шпинат окремо припускають у бульйоні або воді, протирають або дрібно нарізають. Квасолю відварюють. Овочі, нарізані скибочками, пасерують, додавши наприкінці пасерування зелену цибулю. Буряк варять окремо, потім нарізають скибочками. Картоплю ріжуть скибочками або дольками. У киплячий грибний бульйон або овочевий відвар кладуть картоплю, пасеровані овочі й варять майже до готовності. За 5—10 хв до закінчення варіння в борщ кладуть шпинат, щавель, квасолю, буряк, заправляють білим соусом або пасерованим борошном, додають сіль, цукор, оцет.
- Коли подають, в борщ кладуть шматочки вареного яйця і заправляють сметаною і дрібно нарізаною зеленню кропу.