Інгредієнти:
- 500 г свіжої брюссельської капусти,
- 2 ч. ложки насіння кропу,
- 0,25 склянки свіжомеленого перцю,
- 1 склянка сметани,
- 1 склянка хлібних крихт,
- свіжий зелений кріп.
Спосіб приготування:
- Зрізати качан і видалити верхнє листя з брюссельської капусти. Промити і покласти в літрову каструлю для запікання. Додати 2 ст. ложки води, накрити і тушкувати 3—4 хв на позначці «найвищий» (капуста повинна стати хрусткою, не м’якою). Злити воду. Покласти капусту в неглибокий посуд. Посипати насінням кропу і перцем, залити сметаною і посипати зверху хлібними крихтами.
- Поставити на верхній ярус і смажити грилем 3—5 хв до одержання золотавого кольору хлібних крихт.
- Подавати в гарячому вигляді, посипавши зверху свіжим кропом.