Булочки “Гусеничка”

Інгредієнти для тіста:

  • 200 мл молока,
  • 2 ст.л. цукру (без верху),
  • 1 ст.л. сухих дріжджів (18 г свіжих),
  • 1 ч.л. солі,
  • 20 г вершкового або рослинного масла,
  • 600 мл борошна (300 г)

Для начинки:

  • 150 г сиру типу Гауда.

Для змащення:

  • 1 яйце,
  • 1 ст.л. молока,
  • 1 ч.л. раст масла.

Для начинки:

  • 8 сосисок типу «Віденських».

Для змащення верху:

  • 1 яйце, 1 ст.л. молока або вершків.

Опціонально:

  • тертий пармезан,
  • кетчуп,
  • кріп.

Спосіб приготування:

  1. Тісто розділити на кульки по 70 г вагою – у мене їх вийшло 8 штук. Розмір – як тенісний м’яч.
  2. Кожна кулька розкотити в коржик і покласти очищену сосиску
  3. Згорнути як вареник і заліпити краю, щільно притискаючи сосиску до тіста. Розрізати впоперек на 8 частин, залишаючи корінець нерозрізаним.

  4. Нижній шматочок кладемо наліво з одночасним розворотом (поставити як пеньок), наступний – направо.
  5. Наступні дії – в шаховому порядку.
  6. У підсумку виходить така Гусеничка.
  7. Духовку поставити на нагрів на 220 С.
    Постелити на деко папір для випічки. Покласти булочки на 15 хвилин в тепле місце.
  8. Змастити верх яйцем + молоко.
    Верх за бажанням можна трохи змастити кетчупом зигзагами, посипати пармезаном і кропом.
  9. Випікати приблизно 20 хвилин або дивіться по вашій духовці – до золотистого кольору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *