Інгредієнти для тіста:
- 200 мл. води,
- 1 ч. ложка не повна солі,
- 0.5 ч. ложки цукру,
- 1 ст. ложка горілки,
- 2.5 склянки борошна.
Начинка:
- 350 г. фаршу з цибулею (будь-якого, можна змішаного, у мене яловичина + свинина),
- сіль,
- перець мелений за смаком,
- 50-75 мл. води,
- олія для фритюру.
Спосіб приготування:
- Борошно просіяти в миску, посипати зверху сіллю і цукром, зробити поглиблення, влити горілку і воду, розмішати спочатку виделкою, потім перекласти тісто на стіл, вимішувати хвилин 5, додаючи за потребою борошна, поки тісто не стане дуже еластичне. Тісто накрити мискою, дати постояти 5 хвилин, потім розкотити пласт, можна не намагатися занадто тонко, потім скласти його конвертиком, щоб вийшло декілька шарів, сформувати кулю, посипати його борошном, загорнути в пакет і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин.
- У фарш додати сіль, спеції, порціями додавати воду і перемішувати, поки м’ясо не насититься вологою, не стане соковитим, сильно багато лити не потрібно, потім готову начинку теж поставити в холодильник на кілька хвилин.
- Тісто дістати з холодильника, ще раз вимішати, потім поділити на шматочки вагою по 45 грамів.
- Розігріти олію в глибокій каструлі або в сковороді. Шматочок тіста трохи помісити, сформувати кульку, придавити долонею, потім розкотити тонкий круг, розміром з блюдце, на одну половину розподілити фарш.
- Накрити другою половиною, придавити долонею щоб вийшло повітря, краю придавити, потім обрізати резачком з коліщатком, якщо такого немає то можна придавити краї вилкою. Готовий чебурек повинен бути не більше долоні розміром.
- Опустити чебурек в киплячу олію (щоб визначити чи нормально розігрілося масло можна опустити в нього шматочок тіста, якщо воно почне обжарюватися рівномірно значить температура вже хороша), вогонь повинен бути трохи нижче середнього, інакше чебурек відразу підгорить а всередині залишиться сирою. Перевертати обережно двома широкими лопатками.
- Готові чебуреки складати на серветку стоячи швами догори.
Подавати чебуреки відразу, поки вони гарячі і хрусткі. - У мене якщо залишаються зайві я розігріваю їх на розігрітій рослинній олії, вони знову стають смачними.