Чебуреки

Інгредієнти для тіста:

  • 200 мл. води,
  • 1 ч. ложка не повна солі,
  • 0.5 ч. ложки цукру,
  • 1 ст. ложка горілки,
  • 2.5 склянки борошна.

Начинка:

  • 350 г. фаршу з цибулею (будь-якого, можна змішаного, у мене яловичина + свинина),
  • сіль,
  • перець мелений за смаком,
  • 50-75 мл. води,
  • олія для фритюру.

Спосіб приготування:

  1. Борошно просіяти в миску, посипати зверху сіллю і цукром, зробити поглиблення, влити горілку і воду, розмішати спочатку виделкою, потім перекласти тісто на стіл, вимішувати хвилин 5, додаючи за потребою борошна, поки тісто не стане дуже еластичне. Тісто накрити мискою, дати постояти 5 хвилин, потім розкотити пласт, можна не намагатися занадто тонко, потім скласти його конвертиком, щоб вийшло декілька шарів, сформувати кулю, посипати його борошном, загорнути в пакет і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин.
  2. У фарш додати сіль, спеції, порціями додавати воду і перемішувати, поки м’ясо не насититься вологою, не стане соковитим, сильно багато лити не потрібно, потім готову начинку теж поставити в холодильник на кілька хвилин.
  3. Тісто дістати з холодильника, ще раз вимішати, потім поділити на шматочки вагою по 45 грамів.
  4. Розігріти олію в глибокій каструлі або в сковороді. Шматочок тіста трохи помісити, сформувати кульку, придавити долонею, потім розкотити тонкий круг, розміром з блюдце, на одну половину розподілити фарш.
  5. Накрити другою половиною, придавити долонею щоб вийшло повітря, краю придавити, потім обрізати резачком з коліщатком, якщо такого немає то можна придавити краї вилкою. Готовий чебурек повинен бути не більше долоні розміром.
  6. Опустити чебурек в киплячу олію (щоб визначити чи нормально розігрілося масло можна опустити в нього шматочок тіста, якщо воно почне обжарюватися рівномірно значить температура вже хороша), вогонь повинен бути трохи нижче середнього, інакше чебурек відразу підгорить а всередині залишиться сирою. Перевертати обережно двома широкими лопатками.
  7. Готові чебуреки складати на серветку стоячи швами догори.
    Подавати чебуреки відразу, поки вони гарячі і хрусткі.
  8. У мене якщо залишаються зайві я розігріваю їх на розігрітій рослинній олії, вони знову стають смачними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *