Червоний соус (основний)

Червоний соус (основний)

Інгредієнти:

  • 2 склянки бульйону,
  • 1 ст. ложка масла,
  • 2 ст. ложки борошна,
  • 3 ст. ложки томата,
  • 1 морквина,
  • 1 корінь петрушки,
  • 2 голівки ріпчастої цибулі,
  • 1 ст. ложка вершкового масла,
  • сіль,
  • цукор,
  • часник,
  • вино і зелень за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Моркву, петрушку, селеру і цибулю очистити, промити, нарізати дрібно, підсмажити на маслі й перекласти в каструлю. Додати пасеровані томат-пюре і борошно, залити міцним коричневим бульйоном (приготованим із підсмажених кісток), поставити на плиту і варити на слабкому вогні 1,5 години, безупинно знімаючи шумовиння і жир.
  2. Наприкінці варіння додати за смаком сіль, перець, лавровий лист, тертий часник, цукор, зелень, дати покипіти 5—7 хв, процідити, додати вершкове масло і, якщо потрібно, — сіль, цукор, сухе вино, червоний перець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *