Інгредієнти:
- 2 свіжі форелі
- 200 г філе лосося
- 4 ч.л. відвареного рису
- 1 морква
- 1 корінь селери
- 1 ст.л. борошна
- 100 мл білого столового вина
- 3-4 пера зеленої цибулі
- 2 ст.л дієтичного маргарину
- 1/2 лимона
- 1/4 лаврового листа
- 1 невеликий пучок кропу
- кілька листків щавлю
- мелений білий перець
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Форель вимити, випатрати і відрізати голови, гострим ножем розрізати рибу від голови до хвоста вздовж хребта. Відокремити філе від хребта, пінцетом видалити дрібні кістки що залишилися. Покласти філе внутрішньою стороною вгору і за допомогою тонкого гострого ножа видалити шкіру. Очищене від шкіри філе промити й нарізати дрібними кубиками. Моркву і селеру очистити, вимити й нарізати кубиками. Філе лосося також нарізати кубиками.
- Маргарин розігріти в каструлі і підрум’янити в ньому кубики лосося, моркви і селери. Приправити невеликою кількістю солі, перцем і соком лимона.
- Насипати в каструлю борошно і залити її білим вином. Налити воду, покласти лавровий лист і нарізаний кріп і варити ще приблизно 20 хв. Рибний суп перелити через сито в іншу каструлю. Покласти в нього кубики сирого філе форелі, рис, дати закипіти і більше не варити. Щавель вимити, нарізати тонкими смужками, нарізати зелений лук і додати в суп.