Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг,
- цибуля ріпчаста (100г) – 1 шт,
- сіль – 1 чайна ложка,
- перець чорний мелений – ½ чайної ложки,
- рослинна олія – 100 мл.
Спосіб приготування:
- Картоплю очистіть і швидко натріть на дрібній тертці, щоб вона не встигла потемніти.
- Ріпчасту цибулю також натріть на тертці або подрібніть за допомогою блендера і додайте до картоплі. Якщо у вас сорт картоплі, яка швидко темніє, то краще кожну натерту порцію відразу змішувати з цибулею.
- Картопляний сік злийте або вичерпати ложкою.
- Посоліть і поперчіть тісто.
- На розігріту сковороду з рослинним маслом акуратно викладайте по столовій ложці картопляного тіста.
- Смажте на середньому вогні до золотисто-коричневого кольору з обох сторін.