Спосіб приготування:
- Дика качка часто має присмак риби. Щоб позбутися його, треба качку залити окропом (шаром близько 2 см) і проварити 10 хв при 180 градусів С, часто поливаючи птицю тією самою водою.
- Злити воду і залити підготовлену качку в сухій жаровні. Начинити тушку качиною печінкою, змішаною з вершковим маслом та петрушкою, облити розтопленим маслом і накрити грудку беконом. Смажити в духовці при 180 градусів С 30 хв, часто поливаючи соком. Зняти бекон за 10 хв до готовності, обсипати качку борошном, полити соком і знову поставити в духовку.
- Подати качку (трохи рожеву) із салатом з апельсинів або з вершками.
Як приготувати дику качку без запаху? – Кулінарні рецепти
Неприємний запах дикої качки можна відбити шляхом десятихвилинної бланшування тушки в киплячій воді. Воду злити, качку промити і далі готувати згідно з рецептом.
Отже, дика качка, рецепти приготування якої різноманітні, готова. На тарілку викладають спочатку сало, птицю при цьому ще кілька хвилин рекомендується потримати над вогнем для отримання золотистої скоринки. Подають блюдо з запеченим салом, зеленню і овочами.