Еклери з вершковим кремом

Інгредієнти:

  • 100г вершкового масло,
  • ¼ ч. ложки солі,
  • 220г борошна,
  • 4 яйця,
  • 250г маскарпоне (італійський сир),
  • 120г цукрової пудри,
  • 100мл вершків 22%.

Спосіб приготування:

  1. 250 мл води закип’ятити, додати масло, сіль і ще раз довести до кипіння. Просіяти в каструлю з водою борошно і перемішати. Має вийти однорідне щільне тісто, яке дуже легко відстає від стінок каструлі.
  2. Яйця розбийте в окрему миску і перемішайте, а потім додавайте по 1-2 столові ложки за один раз, щораз ретельно перемішуючи тісто. Пропорції в рецепті розраховані на великі яйця (добірні), так що якщо у вас вони дрібніші, може знадобиться ще.
    Зрештою вийде досить м’яке густе тісто, яке все ж тримає форму. Викладіть тісто в щільний пакет або кондитерський шприц. Викладіть тісто на деко, застелене кондитерським папером, у вигляді ковбасок, відокремлюючи тісто мокрими руками.
  3. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 30 хвилин. Еклери повинні добре піднятися. Після вимкнення духовки залиште їх усередині на 10-15 хвилин, щоб вони не осіли.
  4. Для крему потрібно добре збити маскарпоне з цукровою пудрою і вершками.
    Вийде густий і ніжний крем. Приберіть його в холодильник до використання і начиняйте тільки остиглі тістечка.
  5. Наповнювати еклери можна за допомогою кондитерського шприца або просто роблячи надрізи збоку і вкладаючи туди крем. Готові еклери посипте цукровою пудрою і подавайте охолодженими.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *