Інгредієнти:
- 700—800 г м’яса (лопаткова частина),
- 1 пучок зеленої цибулі,
- 0,5 склянки рису,
- 0,5 пучка зелені петрушки,
- кілька стебел м’яти,
- 2,5 склянки бульйону (з кісток),
- 90 г вершкового масла,
- по 1—2 ст. ложки родзинок і товченого ядра волоського горіха,
- сіль,
- мелений чорний перець.
Спосіб приготування:
- М’ясо зачистити від плівок і зайвого жиру, після чого відділити м’якоть від кістки так, щоб утворилася «кишенька». З частиною жиру спасерувати дрібно нарізану цибулю і додати рис. Залити пасерування 1 склянкою бульйону,й тушкувати, поки рис не вбере,всю рідину. Покласти родзинки, горіхи, чорний перець, сіль, дрібно нарізану петрушку і м’яту. Суміш добре розмішати, помістити в посолену «кишеньку» і зашити рбзріз. М’ясо посолити, покласти на лист, залити залишком сильно розігрітого масла і смажити у духовці.
- Хвилин через 10 на лист збоку: налити бульйон, що залишився (або теплу, воду). Далі смажити м’ясо, уже поливаючи соком, що утворився на листі, до яскраво-коричневого кольору. Потім вийняти і звільнити від шпагату. Розділене на порції м’ясо гарнірувати відповідною частиною начинки, молодою відварною картоплею, заправленою маслом і добре посипаною петрушкою і кропом.
- Окремо подати зелений салат.