Фарширована лопатка ягняти

Фарширована лопатка ягняти

Інгредієнти:

  • Лопатка ягняти (баранчика) з видаленою кісткою,
  • 25 г вершкового масла,
  • 1 середня цибулина, очищена і дрібно нарізана,
  • 100 г бекону з прожилками, без шкірки і дрібно порубаного,
  • 100 г грибів,
  • 100 г свіжих хлібних крихт,
  • 1 збите яйце,
  • сіль і перець,
  • желе з червоної смородини.

Спосіб приготування:

  1. Із м’яса лопатки ягняти, фаршированого ароматною начинкою з бекону і грибів, легко виходить кілька порцій.
  2. Розтопити масло, додати цибулю, бекон і гриби й готувати до м’якості близько 3—5 (7) хв.
  3. Всипати і розмішати хлібні крихти, приправи і яйце. Розкласти (розгорнути) м’ясо лопатки і розподілити на ньому начинку. Скачати м’ясо у згорток округлої форми і перетягнути мотузкою.
  4. Зважити і розрахувати час приготування.
  5. Викласти на решітку для смаження і накрити паперовим рушником або розірваним мішечком для смаження.
  6. Готувати в режимі HIGH 1—2 (3) хв на кожні 450 г ваги.
  7. Зменшити потужність і довести до готовності в режимі MEDIUM/HIGH.
  8. Перевернути м’ясо, нанести желе з червоної смородини і продовжувати готувати ненакритим.
  9. Вільно обгорнути фольгою і дати відстоятися з розрахунку 5 хв на кожні 450 г ваги.
  10. Використати сік, що стік у лист під решіткою, для негустої підливи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *