Інгредієнти:
- 2 цукіні,
- 1 цибулина,
- 120 г овочевої суміші,
- 1/2 чайна ложка солі,
- ¼ чайної ложки чорного перцю,
- рослинна олія,
- 100 г рису,
- 430 мл овочевого бульйону,
- гострий соєвий соус,
- 100 г тертого сиру,
- смажене соняшникове насіння.
Спосіб приготування:
- Для початку вимийте цукіні і розріжте навпіл. Ложкою дістаньте м’якоть, відкладіть в бік.
- Викладіть цукіні на деко. Змастіть рослинним маслом і трохи присипте сіллю.
- Поставте деко з цукіні в нагріту до 175 градусів духовку і потримайте близько 10 хвилин. Дрібно наріжте м’якоть цукіні. Очистіть і дрібно наріжте цибулю.
- Розігрійте олію на сковороді, викладіть цибулю і цукіні, посипте сіллю і перцем. Помішуючи, підсмажте близько 10 хвилин. Потім додайте на сковороду овочеву суміш і жальте ще близько 10 хвилин.
- Рис приготуйте в овочевому бульйоні.
- Суміш на сковороді змішайте з рисом і натертим сиром (близько ½ склянки). Можна також додати трохи соєвого соусу.
- Нафаршируйте цукіні отриманою сумішшю, а зверху посипте сиром, що залишився. Фінальним акордом стануть насіннячка.
- Випікайте при тій же температурі близько 20-25 хвилин.