Інгредієнти:
- 1 кг риби,
- 3 ст. ложки пряженого масла,
- 1,5 ст. ложки борошна,
- 1 кг картоплі,
- півсклянки сметани,
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Підготовлену рибу випатрати, ретельно промити, обсушити в чистій тканині, посолити, обкачати в борошні. Добре розігріти з пряженим маслом сковороду, покласти в неї рибу й обсмажити. Поставити в духовку і довести до готовності. Очищену молоду картоплю відварити в підсоленій воді до напівготовності; злити воду, посипати картоплю дрібно нашаткованою зеленню петрушки і кропу, залити сметаною і на маленькому вогні довести до готовності. Викласти рибу на блюдо, навколо неї розмістити картоплю, прикрасити листям салату. Ця страва добре пасує до святкового столу.
- Рекомендується вибирати для неї дрібну молоду картоплю і не розварювати її.