Фрикадельки по-шведськи

Фрикадельки по-шведськи

Інгредієнти:

  • 450 г фаршу ягняти (баранчика),
  • 25 г суміші для начинки із шавлії і цибулі,
  • 1 ч. ложка ворчестерширського соусу,
  • 1 збите яйце,
  • 400 г згущеного (без цукру) молока,
  • 50 г вершкового масла,
  • 1 середня цибулина, очищена і нарізана тонкими скибочками,
  • 2 ч. ложки борошна,
  • 1 ч. ложка екстракту з яловичини,
  • сіль і перець,
  • насіння кмину.

Спосіб приготування:

  1. Надзвичайно ніжні фрикадельки готують у пряному вершковому соусі. Щоб отримати зовсім інший аромат, використовують томатний соус.
  2. Ретельно розмішати фарш, суху суміш для начинки, соус і збите яйце. Сформувати 20 кульок.
  3. У малій каструлі, достатній для його, щоб помістилися в один шар усі фрикадельки, розтопити масло — близько 1 хв.
  4. Опустити фрикадельки, Простежити щоб вкрилися маслом. Готувати 4—6 хв, один раз перевернувши. Вийняти за допомогою шумівки.
  5. Всипати в олію цибулю, перемішати і готувати до м’якості 2—3 хв.
  6. Всипати борошно, екстракт яловичини і згущене молоко. Довести до кипіння, один раз перемішавши. Приправити.
  7. Покласти фрикадельки назад у соус, накрити кришкою і готувати 6,5—9 хв.
  8. Подавати з локшиною або картопляним пюре. Викласти фрикадельки і перш ніж полити їх соусом, ретельно його розмішати. За бажанням можна посипати насінням кмину.
  9. Примітки. Якщо важко знайти ягня (баранчика), то можна використовувати дуже пісну яловичину або свинину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *