Інгредієнти:
- 450 г фаршу ягняти (баранчика),
- 25 г суміші для начинки із шавлії і цибулі,
- 1 ч. ложка ворчестерширського соусу,
- 1 збите яйце,
- 400 г згущеного (без цукру) молока,
- 50 г вершкового масла,
- 1 середня цибулина, очищена і нарізана тонкими скибочками,
- 2 ч. ложки борошна,
- 1 ч. ложка екстракту з яловичини,
- сіль і перець,
- насіння кмину.
Спосіб приготування:
- Надзвичайно ніжні фрикадельки готують у пряному вершковому соусі. Щоб отримати зовсім інший аромат, використовують томатний соус.
- Ретельно розмішати фарш, суху суміш для начинки, соус і збите яйце. Сформувати 20 кульок.
- У малій каструлі, достатній для його, щоб помістилися в один шар усі фрикадельки, розтопити масло — близько 1 хв.
- Опустити фрикадельки, Простежити щоб вкрилися маслом. Готувати 4—6 хв, один раз перевернувши. Вийняти за допомогою шумівки.
- Всипати в олію цибулю, перемішати і готувати до м’якості 2—3 хв.
- Всипати борошно, екстракт яловичини і згущене молоко. Довести до кипіння, один раз перемішавши. Приправити.
- Покласти фрикадельки назад у соус, накрити кришкою і готувати 6,5—9 хв.
- Подавати з локшиною або картопляним пюре. Викласти фрикадельки і перш ніж полити їх соусом, ретельно його розмішати. За бажанням можна посипати насінням кмину.
- Примітки. Якщо важко знайти ягня (баранчика), то можна використовувати дуже пісну яловичину або свинину.