Інгредієнти для тіста масою 1 кг:
- Борошно пшеничне – 600 г.,
- молоко – 400 г.,
- дріжджі сухі – 12 г.,
- олія соняшникова – 1 ст. ложка,
- яйце куряче – 1 шт.,
- цукор – 1 ч. ложка,
- сіль – 1,5 ч. ложка.
Для одного хачапурі:
- Готового дріжджового тіста – 200 г.,
- сир сулугуні – 180 г.,
- яйце куряче – 3 шт.,
- масло вершкове – 20 г.
Спосіб приготування:
- Приготувати дріжджове тісто. Розкотити з шматка тіста коржик.
- Згорнути коржик в трубочку до середини з обох сторін. Кінці підігнути.
- Сформувати тісто у формі човника і покласти на деко, посипаний борошном.
- Змастити тісто яйцем.
- Сулугуні натерти на крупній тертці. Змішати в мисці сулугуні з одним яйцем.
- Укласти весь сулугуні з яйцем в хачапурі.
- Відправити хачапурі в розігріту до 200 гр духовку.
- Хвилин через 10, коли хачапурі покриється рум’яною скоринкою дістати його з печі. (Стежте за часом приготування, так як печі у всіх різні).
- Ножем сформувати поглиблення в центрі хачапурі, і помістити в нього одне сире яйце. Відправити в піч ще хвилин на 5. Не перетримайте хачапурі в печі, інакше яйце затвердіє і все буде зіпсовано.
- Готове хачапурі дістаньте з печі, покладіть зверху шматочок вершкового масла, і їжте негайно, відламуючи тісто і вмочуючи його в ніжну і соковиту начинку.