Хачапурі по-аджарський

Інгредієнти для тіста масою 1 кг:

  • Борошно пшеничне – 600 г.,
  • молоко – 400 г.,
  • дріжджі сухі – 12 г.,
  • олія соняшникова – 1 ст. ложка,
  • яйце куряче – 1 шт.,
  • цукор – 1 ч. ложка,
  • сіль – 1,5 ч. ложка.

Для одного хачапурі:

  • Готового дріжджового тіста – 200 г.,
  • сир сулугуні – 180 г.,
  • яйце куряче – 3 шт.,
  • масло вершкове – 20 г.

Спосіб приготування:

  1. Приготувати дріжджове тісто. Розкотити з шматка тіста коржик.
  2. Згорнути коржик в трубочку до середини з обох сторін. Кінці підігнути.
  3. Сформувати тісто у формі човника і покласти на деко, посипаний борошном.
  4. Змастити тісто яйцем.
  5. Сулугуні натерти на крупній тертці. Змішати в мисці сулугуні з одним яйцем.
  6. Укласти весь сулугуні з яйцем в хачапурі.
  7. Відправити хачапурі в розігріту до 200 гр духовку.
  8. Хвилин через 10, коли хачапурі покриється рум’яною скоринкою дістати його з печі. (Стежте за часом приготування, так як печі у всіх різні).
  9. Ножем сформувати поглиблення в центрі хачапурі, і помістити в нього одне сире яйце. Відправити в піч ще хвилин на 5. Не перетримайте хачапурі в печі, інакше яйце затвердіє і все буде зіпсовано.
  10. Готове хачапурі дістаньте з печі, покладіть зверху шматочок вершкового масла, і їжте негайно, відламуючи тісто і вмочуючи його в ніжну і соковиту начинку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *