Інгредієнти:
- 1 печінка гусяча,
- 1 ст. ложка масла,
- 50 г шпику,
- 1,5 склянки молока,
- 0,5 склянки білого вина.
Для желе:
- 0,5 л бульйону,
- 0,5 лаврового листка,
- 6 горошин перцю,
- сік із половини лимона, 15 г желатину.
Спосіб приготування:
- У готовий м’ясний бульйон покласти спеції, дати покипіти на слабкому вогні під кришкою, процідити, додати лимонний сік і желатин, розчинений у 2 ст. ложках води, скип’ятити, охолодити желе до напівготовності. У приготовані формочки влити трохи желе, щоб воно наповнило їх до половини. Покласти скибочки печінки і залити їх желе до верху формочок.
- Приготування печінки. Очищену від плівки печінку залити молоком на 1—2 години, і коли вона побіліє, перекласти в каструльку зі шпиком і маслом, залити вином і тушкувати до м’якості. Готову печінку охблодити, нарізати скибочками і красиво покласти у формочки. Подавати на листках салату.