Інгредієнти:
- 350 г набору м’ясних продуктів,
- 1,4 л хлібного квасу або 0,7 л кефіру і 0,7 л води кип’яченої,
- свіжа зелена цибуля,
- 4 огірки,
- 1 ст. ложка сметани,
- 2 яйця,
- 1 ст. ложка цукру,
- 1 ч. ложка гірчиці.
Спосіб приготування:
- Варені м’ясні продукти, білки яєць нарізають дрібними кубиками, зелену цибулю шаткують і перетирають із сіллю. Огірки нарізають кубиками. Гірчицю розтирають із сіллю і яєчним жовтком і розмішують у квасі. Продукти змішують, заливають заправленим квасом і ставлять у холодильник на 1—2 години.
- Перед тим як подати до столу, в холодник кладуть сметану і посипають зеленню. У холодник можна додавати картоплю, відповідно зменшивши масу огірків, а також використовувати всілякі м’ясні продукти. Якщо холодник готується на кефірі, його треба змішати з кип’яченою холодною водою.