Інгредієнти для начинки:
- Яловичий фарш – 700 г,
- Свинячий фарш – 250 г,
- Рис (відварений) – 1 склянка,
- Яйце – 1 шт,
- Петрушка – 1 столова ложка,
- Цибулина,
- Паприка – 1 чайна ложка,
- Сіль і перець – за смаком,
- Томат-паста – 100 г,
- Капуста – 1 середній качан,
- До варена капуста – 500 г.
Соус:
- Томат паста – 425 г,
- Томати у власному соку – 800 г,
- Курячий бульйон – 1/2 склянки,
- Часник – 1 зубчик,
- Коричневий цукор – 1 столова ложка,
- Сіль і перець – за смаком.
Спосіб приготування:
- Зніміть верхні листки з качана і вимийте. Підготуйте велику каструлю з водою. Занурте качан капусти в киплячу воду на 3-4 хвилини, щоб листя стало м’якше. Вийміть і остудіть.
- Всі інгредієнти для начинки змішайте. Як тільки качан капусти охолов, відокремте листя. На кожен лист викладіть фарш, загорніть конвертиком.
- Якщо весь фарш витрачений, а капуста ще залишилася, то нашаткуйте її і викладіть на дно чистої каструлі. Вгору викладіть квашену капусту. Інгредієнти для соусу змішайте.
- Викладіть 1 шар голубців і залийте половиною приготованого соусу. Знову викладіть капусту – інші голубці – томатний соус. Закрийте каструлю кришкою і доведіть соус до кипіння, потім зменшіть вогонь і готуйте 2-2,5 години.