Голубці з м'ясом і рисом

Голубці з м’ясом і рисом

Інгредієнти:

  • 300 г м’якоті м’яса,
  • 300 г свіжої капусти,
  • півсклянки рису,
  • 2 голівки ріпчастої цибулі,
  • 2 ст. ложки вершкового масла,
  • зелень,
  • сіль і перець мелений за смаком.

Для соусу:

  • 1 ст. ложка пшеничного борошна,
  • 1 ст. ложка томата-пасти або 6 свіжих помідорів,
  • 2 ст. ложки вершкового масла,
  • морква,
  • петрушка,
  • 1 голівка ріпчастої цибулі,
  • 2 ч. ложки цукру.

Для заправки:

  • півсклянки сметани або 1 ст. ложка вершкового масла.

Спосіб приготування:

  1. Приготування фаршу: свіже м’ясо миють, видаляють кістки, нарізають шматочками, пропускають крізь м’ясорубку. Замість м’яса можна взяти готовий м’ясний фарш.
  2. Рис перебирають, тричі промивають у теплій воді (температура води 40, 50 і 60°С) і проварюють протягом 20 хв. Ріпчасту цибулю чистять, миють, дрібно нарізають, кладуть на сковороду з розігрітим вершковим маслом і, помішуючи, пасерують до золотавого кольору.
  3. Мелене м’ясо, підготовлений рисі пасеровану цибулю поміщають у миску, додають сіль, мелений гіркий перець, дрібно нарізану зелень петрушки і добре перемішують.
  4. Підготовка капусти: голівку білокачанної капусти очищають від покривного листя, довгим ножем обережно вирізують качан так, щоб він залишився цілим, потім кладуть капусту у каструлю, заливають окропом, додають сіль, ставлять на вогонь, доводять до кипіння і при слабкому кипінні варять 10 хв, після чого воду зливають, розбирають листя і зрізують на них стовщення.
  5. Приготування соусу: ріпчасту цибулю, моркву, петрушку чистять, дрібно нарізають, кладуть на сковороду з розігрітим вершковим маслом і, помішуючи, пасерують на помірному вогні 15 хв, після чого додають томат-пасту або свіжі протерті помідори; при помішуванні пасерують ще 5 хв.
  6. Просіяне пшеничне борошно висипають на сковороду з підігрітим вершковим маслом і, помішуючи, пасерують до золотавого кольору, після чого розводять гарячим бульйоном або водою, розмішують до одержання однорідної маси і доводять до кипіння. В отриману масу додають пасеровані ріпчасту цибулю, моркву, петрушку з томатом-пастою сіль, цукор, перець мелений; усе перемішують і доводять до кипіння.
  7. На підготовлене листя білокачанної капусти кладуть м’ясо-рисовий фарш, загортають у вигляді конверта, отримані голубці щільно кладуть швом донизу в каструлю, змащену вершковим маслом, заливають томатним соусом (на 1 см вище шару голубців; якщо не вистачає соусу — доливають окріп); ставлять на вогонь, доводять до кипіння, накривають кришкою, ставлять у духовку або на край плити і при досить слабкому кипінні тушкують 70—80 хв.
  8. Перед тим як подати до столу, голубці заправляють сметаною або вершковим маслом.

Коментарі

  1. Нарізаю цибулю дрібними кубиками, моркву натираю на крупній тертці і перекладаю в миску з фаршем і рисом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *