Спосіб приготування:
- Отже, нашаткувати 2 кг свіжої капусти, натерти 3-4 морквини на крупній тертці, 4 зубчики великого зимового часнику порізати.
- Залити маринадом трохи остиглим: на 1 літр води – 1/2 склянки цукру, 2ст.л крупної солі з гіркою, 10 штучок перцю горошком, 5 гвоздичок, 4 шт. лаврового листа – прокип’ятити 10 хвилин, додати 1/2 склянки рослинного масла і 1/2 склянки 9% оцту.
- Придавити гнітом до повного охолодження, перекласти в 3-х літрову банку і прибрати в холодильник на добу. Потім капуста готова до вживання. У холодильнику вона добре зберігається під звичайною кришкою, але їй цього не потрібно.
- Капуста виходить дуже смачною і моментально “змітається” зі столу!