Інгредієнти:
- 2—3 ст. ложки соку смаженого м’яса,
- 2—3 склянки сильно концентрованого бульйону (на вибір),
- 0,5 голівки ріпчастої цибулі,
- 1 морквина,
- 1 корінь селери,
- 1 ч. ложка томата пюре,
- 1 ч. ложка борошна,
- лавровий лист,
- кориця,
- запашний перець,
- чорний перець,
- лимонний сік,
- 1 ч. ложка цукру,
- вино або коньяк,
- сіль.
Спосіб приготування:
- М’ясний сік розбавити бульйоном. Додати дрібно нарізані коріння і ріпчасту цибулю, томат-пюре. Довести до кипіння, потім покласти запашний перець, чорний перець, лавровий лист і корицю, а через 2-3 хв увести борошно, розведене невеликою кількістю води, цукор, лимонний сік і сіль.
- Соус зняти з вогню, влити вино або коньяк і тримати під кришкою протягом 10 хв. Потім процідити і подати.