Гострий соус

Гострий соус

Інгредієнти:

  • 2—3 ст. ложки соку смаженого м’яса,
  • 2—3 склянки сильно концентрованого бульйону (на вибір),
  • 0,5 голівки ріпчастої цибулі,
  • 1 морквина,
  • 1 корінь селери,
  • 1 ч. ложка томата пюре,
  • 1 ч. ложка борошна,
  • лавровий лист,
  • кориця,
  • запашний перець,
  • чорний перець,
  • лимонний сік,
  • 1 ч. ложка цукру,
  • вино або коньяк,
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. М’ясний сік розбавити бульйоном. Додати дрібно нарізані коріння і ріпчасту цибулю, томат-пюре. Довести до кипіння, потім покласти запашний перець, чорний перець, лавровий лист і корицю, а через 2-3 хв увести борошно, розведене невеликою кількістю води, цукор, лимонний сік і сіль.
  2. Соус зняти з вогню, влити вино або коньяк і тримати під кришкою протягом 10 хв. Потім процідити і подати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *