Інгредієнти:
- 600 г нежирної грудинки або 700 г слинячих реберних кісточок,
- 80 г цибулі,
- 30 г олії,
- 10 г кмину,
- сіль,
- 10 г борошна.
Спосіб приготування:
- Грудинку обмити, обсушити, посолити, посипати борошном. Обсмажити з обох боків на сильно розігрітій олії. Перекласти в каструлю, посипати кмином, влити 180 мл води, тушкувати під кришкою до напівготовності. Під час тушкування покласти очищену, нарізану кружальцями і підрум’янену в олії, що залишилася після смаження, цибулю; продовжувати тушкувати. У міру випарювання соусу періодично доливати воду.
- Готову грудинку розділити на порції. Викласти на підігріте блюдо, заливши соусом із цибулею. Подавати з картоплею, квашеною або свіжою білокачанною заправленою капустою.
- Грудинку можна тушкувати з цибулею, періодично доливаючи воду.