Інгредієнти:
- 1 кг яловичини (задня нога, грудинка),
- 1 ст. ложка масла,
- 3 цибулини,
- 3 ст. ложки томатного пюре,
- 0.5 ст. ложки борошна,
- 12 горошин перцю,
- сіль,
- 1 лавровий лист,
- 2 ст. ложки сметани,
- бульйон.
Спосіб приготування:
- Промите обсушене м’ясо, видаливши великі плівки, розрізати на квадратні шматки середнього розміру (по 30 грамів), покласти на сковороду і підсмажити на невеликій кількості масла.
- Наприкінці смаження посипати нарізаною цибулею, борошном. Коли шматки підсмажаться, додати томатне пюре. Потім усе покласти в каструлю, залити м’ясним бульйоном, щоб він покривав майже все м’ясо, додати сіль, перець, лавровий лист, закрити каструлю і тушкувати в духовці або на плиті 1—1,5 години. Наприкінці тушкування покласти сметану.
- Перед тим як подати до столу, з одного боку блюда покласти м’ясо, залите тим самим соком, у якому воно тушкувалося, а з іншого — варену картоплю, картопляне пюре. Цей гарнір полити вершковим маслом. Окремо подати солоні огірки або помідори.