Інгредієнти:
- Молода індичка вагою близько 2 кг,
- 150 г вершкового масла,
- 150 г хлібних крихт,
- 1 г меленого чорного перцю.
Спосіб приготування:
- Для смаження на решітці слід вибрати молоду індичку. Випатрати її, розрізати уздовж хребта, розкрити, трохи притиснути і розпластати; посолити за смаком, збризкати маслом, покласти на лист і підрум’янити в дуже нагрітій духовці (10—15 хв), після чого дати охолонути.
- Акуратно, не розриваючи м’яса, видалити хребет і ребра, посолити, посипати чорним перцем, змочити в розтопленому маслі, обкачати у хлібних крихтах або сухарях і присмажити з усіх боків на решітці.
- Готову індичку загарнірувати різними гарнірами, наприклад картоплею «мекер», свіжим горошком з маслом, зеленою квасолею з маслом, смаженою картоплею тощо.
- Подати соус, приготований із кісток, соус з каперсами й ін.
- Окремо подати салат на вибір.