Інгредієнти:
- 500 г дрібної картоплі,
- 3 столових ложки оливкової олії,
- 1,25 чайної ложки солі,
- 1/2 чайної ложки меленого перцю,
- 4 зубчики дрібно нарізаного часнику,
- 4 столові ложки майонезу,
- 1 столова ложка соку лимона,
- 1 чайна ложка гірчиці.
Спосіб приготування:
- Нагрійте духовку до 200 градусів. Картоплю розріжте навпіл і викладіть все в миску. Додайте 2 столові ложки оливкової олії, по 3/4 чайної ложки солі і перцю.
- Перемішайте все ретельно і викладіть на деко одним шаром.
- Випікайте картоплю до золотистої скоринки протягом 40 хвилин, перевертаючи двічі протягом запікання.
- Дістаньте деко з духовки, остудіть картоплю. У мисці змішайте 1/2 чайної ложки солі, столову ложку оливкової олії, нарізаний дрібно часник, майонез, лимонний сік і гірчицю.
- Перемішайте все до однорідної маси і залийте картоплю.