Інгредієнти:
- 10 кабачків (завдовжки 8 см)
- 100 г вершкового масла
Для начинки:
- 2 голівки ріпчастої цибулі
- 70 г вершкового масла
- 1 ст. ложка борошна
- 150 мл молока
- 80г пармезану або іншого сиру
- 2 яйця
- сіль і перець зa смаком
Спосіб приготування:
- Відібрати кабачки однакової величини, очистити від шкірочки й опустити в киплячу солону воду. Напівготові кабачки охолодити, розрізати уздовж, обережно вийняти м’якоть і насіння й покласти їх у змащений маслом сотейник.
- Приготування начинки: дрібно нарізану цибулю спасерувати у вершковому маслі, додати віджату м’якоть кабачків, столову ложку борошна, розбавити молоком і, увесь час помішуючи, потримати на вогні кілька хвилин. У загустілу масу, зняту з вогню, додати тертий сир, яйця, сіль і перець і все ретельно перемішати.
- Начинити кабачки і поставити сотейник у духовку на 20—25 хв.
- Подають як самостійну страву або як гарнір.