Інгредієнти:
- 500 г риби,
- 2,5 склянки молока,
- 4 голівки ріпчастої цибулі,
- 1,5 ст. ложки вершкового масла,
- 1 ст. ложка борошна,
- лимонний сік,
- сіль, цукор за смаком.
Спосіб приготування:
- Підготувати рибу, нарізати порційними шматками. Скип’ятити молоко і відварити в ньому рибу. Спекти без жиру ріпчасту цибулю. Готову гарячу цибулю протерти крізь сито. Заправити пюре вершковим маслом, розтертим із пасерованим борошном; влити в пюре трохи окропу і проварити до загуснення, після чого заправити за смаком лимонним соком, сіллю і цукром. Готову рибу викласти на блюдо, залити соусом. На гарнір подати відварну картоплю.
- Соус повинен мати приємний кисло-солодкий смак. Замість лимонного соку можна використовувати розведену за смаком лимонну кислоту.