Інгредієнти:
- 350 г хліба,
- 80 г масла,
- 150 г філе оселедця,
- 2 яйця,
- 20 г каперсів,
- зелень петрушки.
Спосіб приготування:
- Шматочки філе оселедця покласти на змащені маслом скибочки хліба.
- Прикрасити, як і канапе із сардинами.
- Якщо оселедець не консервований, а сирий, то, щоб відокремити філе, його потрібно замаринувати в розчині з 0,5 л білого вина і 1/3 склянки оцту.
- У маринад додати нарізану кружечками морквину й голівку цибулі.
- Покласти також 1 лавровий лист і трошки чебрецю (запашної трави).
- Залити шматочки філе, щоб вони були покриті повністю, варити 10 хв., після чого дати охолонути в маринаді.