Інгредієнти:
- 400 г кальмарів,
- 400 г квашеної капусти,
- 3 картоплини,
- по 1 шт. моркви, кореня петрушки,
- 4 голівки ріпчастої цибулі,
- 3 ст, ложки томата-пюре,
- 40 г жиру,
- 1,5 л води,
- спеції,
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Кальмарів розморожують у холодній воді, видаляють поверхневу плівку, кілька разів ретельно промивають, потім варять 3—5 хв у підсоленій воді при слабкому кипінні. Готових кальмарів нарізають соломкою.
- Квашену капусту тушкують з томатом-пюре (1,5 ст. ложки) протягом 1—2 годин. Коріння і цибулю пасерують із залишками томата-пюре. У киплячу воду кладуть картоплю, нарізану скибочками, і варять 15—20 хв, потім додають тушковану капусту, пасеровані овочі, сіль, спеції, кальмари і варять до готовності.
- Подають капусняк зі сметаною і дрібно нарізаною зеленню.