Інгредієнти:
- 500—600 г риби,
- 2 лаврові листки,
- 1 голівка цибулі,
- кмин (на кінчику ножа),
- 150 г сметани,
- 1,5 ст. ложки мелених сухарів,
- сіль і зелень за смаком.
Спосіб приготування:
- Підготувати рибу, поселити, покласти в сотейник, залити гарячою водою (щоб риба була прикрита тільки на третину). Додати сіль, лавровий лист, кмин, нарізану на чотири частини цибулину і «букет* зелені петрушки і кропу. Варити до готовності. У сметану додати кілька ложок відвару риби, мелені сухарі, сіль, поставити на вогонь і, помішуючи, варити доти, поки соус не загусне. Викласти рибу на блюдо.
Залити соусом. Прикрасити гілочками зелені. Навколо розмістити відварну картоплю. Окремо подати свіжі огірки й помідори. - Великих карасів розрізають навпіл, дрібних відварюють цілими. Соус можна додатково заправити меленим мускатним горіхом за смаком.