Інгредієнти:
- 0,5 кг картоплі,
- 2 ст. ложки борошна,
- 2 жовтки,
- 300 г нежирної шинки,
- 2 яйця,
- 3—4 ст. ложки сухарів,
- 4 ст. ложки жиру для смаження,
- сіль і перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Картоплю відварити, очистити і гарячою пропустити крізь м’ясорубку. Додати борошно, жовтки, сіль і чорний перець за смаком, а також нарізану дрібними кубиками шинку. Усе добре перемішати і з отриманої маси приготувати крокети завбільшки з горіх. Кульки змочити в яйці, обкачати в сухарях і присмажити у глибокому посуді з добре розігрітим жиром.
- Подати з овочевим салатом або із соліннями (на вибір).
- Крокети можна також готувати з вареним м’ясом або ковбасою.