Каша пшоняна з гарбузом

Інгредієнти:

  • 2 склянки пшоняної крупи,
  • 4 склянки малока,
  • 0,5 кг гарбуза,
  • 2 ст. ложки цукру,
  • 1 ст. ложка масла вершкового,
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Свіжий гарбуз розрізають на шматки, очищають від зерен, волокон і шкірочки, промивають і нарізають дрібними кубиками.
  2. Пшоно перебирають і тричі миють у теплій воді (температура води 40, 50 і 60 градусів). У каструлю з киплячим молоком кладуть нарізаний гарбуз і при слабкому кипінні варять 15 хв. Потім додають сіль, цукор, вершкове масло, промите пшоно і при слабкому кипінні варять до загуснення.
  3. Накривши каструлю кришкою, ставлять у духовку або на край плити і при слабкому кипінні витримують 50 хв для випрівання.
  4. Перед тим, як подати до столу, у тарілки кладуть кашу, заправляють вершковим маслом або посипають цукровою пудрою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *