Інгредієнти:
- 2 склянки пшоняної крупи,
- 4 склянки малока,
- 0,5 кг гарбуза,
- 2 ст. ложки цукру,
- 1 ст. ложка масла вершкового,
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Свіжий гарбуз розрізають на шматки, очищають від зерен, волокон і шкірочки, промивають і нарізають дрібними кубиками.
- Пшоно перебирають і тричі миють у теплій воді (температура води 40, 50 і 60 градусів). У каструлю з киплячим молоком кладуть нарізаний гарбуз і при слабкому кипінні варять 15 хв. Потім додають сіль, цукор, вершкове масло, промите пшоно і при слабкому кипінні варять до загуснення.
- Накривши каструлю кришкою, ставлять у духовку або на край плити і при слабкому кипінні витримують 50 хв для випрівання.
- Перед тим, як подати до столу, у тарілки кладуть кашу, заправляють вершковим маслом або посипають цукровою пудрою.