Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт,
- Масло вершкове (кімнатної температури, тісто – 100 г, для вишні – 1 ч.л.) – 120 г,
- Сметана – 100 г,
- Сік лимонний (з одного лимона),
- Стружка кокосова – 2 ст. л.,
- Борошно – 1,5 скл.,
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.,
- Цукор (тісто-3/4 скл., для вишні-1 ст.л.) – 175 г,
- Вишня (без кісточок, розморозити) – 200 г,
- Лікер – 2 ст. л. (я використовувала вишневий),
- Цедра 1 лимона
Спосіб приготування:
- Вишню заливаємо лікером і засипаємо цукром на півгодини. У маленькій сковорідці розтоплюємо 1 ч.л. вершкового масла і додаємо вишню з соком, що виділився, потім до майже повного випаровування.
- Духовку розігріваємо до 180 ° C. Збиваємо масло з цукром. По одному додаємо яйця. Додаємо сметану, цедру і лимонний сік.
Просіваємо борошно з розпушувачем і додаємо кокосову стружку. - Розмішуємо і викладаємо у форму.
- Зверху викладаємо вишню і випікаємо 40-45 хвилин (готовність перевіряйте зубочисткою, можливо знадобиться трохи більше часу, залежно від духовки).