Інгредієнти:
- смородина – 600 г.,
- вода – 1,5 л.,
- цукор – 1 склянка
Спосіб приготування:
- Помістіть смородину в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Проваріть ще 5 хвилин, відставте убік і дайте охолонути до теплого стану. Процідіть рідину черга друшляк, уникаючи тиску на ягоди.
- Вилийте сік назад в каструлю, додайте цукор. Доведіть знову до кипіння і варіть на повільному вогні ще протягом 3 хвилин.
- Дайте охолонути до кімнатної температури і приберіть сік в холодильник.
- Ви можете варіювати як і кількістю цукру, так і добавки в нього, це може бути імбир або лимон, кориця або гвоздика, лаванда, ваніль або м’ята.