Компот з чорної смородини

Компот з чорної смородини

Інгредієнти:

  • смородина – 600 г.,
  • вода – 1,5 л.,
  • цукор – 1 склянка

Спосіб приготування:

  1. Помістіть смородину в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Проваріть ще 5 хвилин, відставте убік і дайте охолонути до теплого стану. Процідіть рідину черга друшляк, уникаючи тиску на ягоди.
  2. Вилийте сік назад в каструлю, додайте цукор. Доведіть знову до кипіння і варіть на повільному вогні ще протягом 3 хвилин.
  3. Дайте охолонути до кімнатної температури і приберіть сік в холодильник.
  4. Ви можете варіювати як і кількістю цукру, так і добавки в нього, це може бути імбир або лимон, кориця або гвоздика, лаванда, ваніль або м’ята.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *