Короп або сазан смажений зі сметаною

Короп або сазан смажений зі сметаною

Інгредієнти:

  • 1 кг риби,
  • 2 яйця,
  • 3—4 ст. ложки мелених сухарів,
  • 2 ст. ложки пряженого масла,
  • півсклянки сметани,
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Підготовлену рибу нарізати порційними шматками без кісток. Посолити, витримати в прохолодному місці 15 хв, обтерти чистою тканиною, змочити в яйці й обкачати в сухарях. Сильно розігріти з пряженим маслом сковороду, покласти в неї рибу й обсмажити з обох боків. Залити сметаною, скип’ятити один раз. Викласти готову рибу на блюдо, посипати подрібненою зеленню. На гарнір подати смажену картоплю, окремо — малосольні огірки.
  2. Ця страва особливо смачна, якщо її приготувати з живої риби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *