Кролик фарширований

Кролик фарширований

Інгредієнти:

  • 1 кролик,
  • 1 ст. ложка олії,
  • 150 г шпику,
  • сіль.

Для начинки:

  • лопатки кролика, його нирки, печінка, сало,
  • 1 цибулина,
  • 2 морквини,
  • 1 яйце,
  • 2 шматочки хліба,
  • 2/3 склянки молока,
  • 1 ст. ложка масла,
  • перець,
  • трохи сметани.

Спосіб приготування:

  1. Кролика обмити, обсушити, відрізати лопатки і шию, сікачем або ножем надрубати з внутрішнього боку хребет (не розрубуючи його повністю), щоб засмаженого кролика було легше розрізати на шматки. Потім кролика посолити, начинити фаршем, черевце зашити, спинку і задні ноги нашпигувати шпиком, покласти на лист (спинкою догори) і засмажити.
  2. Призначене для начинки м’ясо зрізати з лопаток, шиї і добре порубати разом із нирками, печінкою, салом, підсмаженими морквою і цибулею. Додати намочений у молоці хліб, нарізаний шпик, мелений перець/сіль, яйце, сметану, усе перемішати і начинити кролика. У начинку можна покласти рубану або пропущену крізь м’ясорубку телятину, курятину.
  3. Перед тим як подати до столу, печеню розрізати на шматки, покласти їх на підігріте блюдо у вигляді цілого кролика і полити соком, що залишився від печені. Обкласти смаженою картоплею.
  4. Окремо до страви подати зелений салат, брусничне повидло або салат зі свіжих фруктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *