Інгредієнти:
- 1 кролик,
- 1 ст. ложка олії,
- 150 г шпику,
- сіль.
Для начинки:
- лопатки кролика, його нирки, печінка, сало,
- 1 цибулина,
- 2 морквини,
- 1 яйце,
- 2 шматочки хліба,
- 2/3 склянки молока,
- 1 ст. ложка масла,
- перець,
- трохи сметани.
Спосіб приготування:
- Кролика обмити, обсушити, відрізати лопатки і шию, сікачем або ножем надрубати з внутрішнього боку хребет (не розрубуючи його повністю), щоб засмаженого кролика було легше розрізати на шматки. Потім кролика посолити, начинити фаршем, черевце зашити, спинку і задні ноги нашпигувати шпиком, покласти на лист (спинкою догори) і засмажити.
- Призначене для начинки м’ясо зрізати з лопаток, шиї і добре порубати разом із нирками, печінкою, салом, підсмаженими морквою і цибулею. Додати намочений у молоці хліб, нарізаний шпик, мелений перець/сіль, яйце, сметану, усе перемішати і начинити кролика. У начинку можна покласти рубану або пропущену крізь м’ясорубку телятину, курятину.
- Перед тим як подати до столу, печеню розрізати на шматки, покласти їх на підігріте блюдо у вигляді цілого кролика і полити соком, що залишився від печені. Обкласти смаженою картоплею.
- Окремо до страви подати зелений салат, брусничне повидло або салат зі свіжих фруктів.