Інгредієнти:
- Курча вагою 1,2 кг,
- 100 г маслинової олії,
- 1 г меленого чорного перцю.
Спосіб приготування:
- Підготовлене молоде курча промити в холодній воді, обсушити на серветці й розрізати уздовж хребта; розкрити тушку, трохи притиснути і розпластати. Відбиту тушку посолити за смаком, збризкати розтопленим маслом або маслиновою олією, покласти на лист із невеликою кількістю олії і поставити в гарячу духовку на 10—15 хв, після чого вийняти і дати охолонути. Обережно усунути дрібні кістки, стежачи за тим, щоб не розірвати м’ясо; знову посолити, посипати чорним перцем, збризкати розтопленим маслом й обсмажити з обох боків на решітці.
- Готове курча можна подавати з різноманітними гарнірами, частина яких описана в наступних рецептах.