Курчата в червоному вині з грибами

Курчата в червоному вині з грибами

Інгредієнти:

  • 2 курчат по 400—500 г кожне,
  • 250 г дрібних свіжих білих грибів або печериць,
  • 4 склянки сухого червоного вина,
  • 1/3 склянки пшеничного борошна,
  • 2,5 ч. ложки солі,
  • 0,5 ч. ложки свіжомеленого чорного перцю,
  • 0,5 ч. ложки червоного меленого перцю,
  • 125 г дрібно нарізаного шпику,
  • 450 г дрібних голівок білої ріпчастої цибулі,
  • 3 ст. ложки коньяку,
  • 1 дрібно нарізаний зубок часнику,
  • 1 лавровий лист,
  • 0,5 ч. ложки сушеного чебрецю,
  • дрібно нарізана зелень петрушки.

Спосіб приготування:

  1. Курчат вимити і витерти насухо. Борошно змішати із сіллю, чорним і червоним перцем (бажано додати щіпку мускатного горіха) і обкачати в ньому курчат. У чавунну жаровню покласти шпик і обсмажувати доти, поки шматочки його не стануть яскраво-коричневими.
  2. Покласти в жаровню цибулю і гриби, обсмажити їх і вийняти. Обсмажити в жаровні курчат з усіх боків. Покласти в неї чебрець, полити курчат коньяком і підпалити. Коли полум’я згасне, накрити жаровню кришкою і тримати на слабкому вогні близько 45 хв (або довше – доти, поки м’ясо не стане м’яким). Підливу процідити і посолити за смаком. Якщо підлива занадто рідка, додати в неї 1 ст. ложку крохмалю, розведеного в 2 ст. ложках води. Подавати до столу разом з обсмаженими грибами і цибулею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *