Курка із сочевицею і картоплею

Курка із сочевицею і картоплею

Інгредієнти:

  • 1 склянка сочевиці,
  • чверть курки,
  • по 2 картоплини, цибулини і морквини,
  • 2 помідори,
  • 1 ст. ложка сметани,
  • 3 склянки води.

Спосіб приготування:

  1. Курку порубати на невеликі шматочки. Очищені картоплю, цибулю, моркву нарізати тонкими кружальцями, а помідори скибочками.
  2. У каструлю покласти шарами нарізану картоплю, шматочки курки, сочевицю, овочі (цибулю, моркву, помідори), залити киплячою водою, швидко довести до кипіння , не перемішуючи. Після закипання варити сочевицю з куркою 20—25 хв, зняти з вогню і настояти без нагрівання 15— 20 хв. Потім знову поставити на вогонь, довести до кипіння, поварити кілька хвилин і відразу ж зняти з вогню.
  3. Страву покласти на блюдо і подати до столу. Залити залишками відвару, додавши до нього різні прянощі й сметану.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *