Інгредієнти:
- 1 склянка сочевиці,
- чверть курки,
- по 2 картоплини, цибулини і морквини,
- 2 помідори,
- 1 ст. ложка сметани,
- 3 склянки води.
Спосіб приготування:
- Курку порубати на невеликі шматочки. Очищені картоплю, цибулю, моркву нарізати тонкими кружальцями, а помідори скибочками.
- У каструлю покласти шарами нарізану картоплю, шматочки курки, сочевицю, овочі (цибулю, моркву, помідори), залити киплячою водою, швидко довести до кипіння , не перемішуючи. Після закипання варити сочевицю з куркою 20—25 хв, зняти з вогню і настояти без нагрівання 15— 20 хв. Потім знову поставити на вогонь, довести до кипіння, поварити кілька хвилин і відразу ж зняти з вогню.
- Страву покласти на блюдо і подати до столу. Залити залишками відвару, додавши до нього різні прянощі й сметану.