Курка під винним соусом

Курка під винним соусом

Інгредієнти:

  • 1/4 курки (250 г),
  • сіль,
  • перець,
  • кмин,
  • невелика цибулина,
  • 75 г свіжих печериць,
  • 1 ч. ложка олії,
  • 25 г шпику,
  • 125 г червоного вина,
  • 100 г зеленого горошку,
  • щіпка цукру,
  • фольга для мікрохвильової печі.

Спосіб приготування:

  1. Курку приправити сіллю, перцем і кмином. Цибулину очистити і розрізати навпіл, вийняти середину о однієї половинки і дрібно порубати разом з іншою. Печериці порізати шматочками. У сковороді розігріти олію, обсмажити в ній порізаний шпик. Потім шпик вийняти і в отриманому жирі обсмажити з усіх боків курку до утворення рум’яної скоринки.
  2. Курку вийняти, на сковороді обсмажити до золотавого кольору покришену цибулю, викласти печериці й трохи, потушкувати, додати червоне вино. Кип’ятити 2 хв. Соус приправити сіллю і перцем, додати борошна, 8 половинок помідора вийняти м’якоть. Очистити від насіння стручок перцю, порізати квадратиками і наповнити половинки помідора. Половинки цибулини, наповнивши зеленим горошком , ледь приправити щіпкою цукру.
  3. Чверть курки, фаршировані помідори і цибулю розкласти на тарілці, закрити фольгою і запікати в печі 3 хв при 600 Вт. Подавати з білим хлібом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *