Інгредієнти:
- 1 курка вагою 1—1,5 кг,
- півлимона,
- 3—4 дольки часнику,
- 2 ст. ложки олії,
- 1 велика цибулина,
- 1 стручок солодкого перцю,
- сіль,
- чорний перець на кінчику ножа,
- 0,5 склянки томата-пюре,
- 1 ч. ложка червоного меленого перцю,
- 2 склянки рису,
- 0,5 склянки білого вина,
- банка (330 г) зеленого горошку,
- кілька маринованих стручків солодкого перцю,
- 4 склянки курячого бульйону або води.
Спосіб приготування:
- Курку очистити, вимити, натерти сіллю, соком лимона і роздавлених дольок часнику і залишити на 0,5—1 годину. У цей час розігріти олію і, додавши в неї розтертий часник, грубо нарубану ріпчасту цибулю і стручковий перець, нарізаний дрібними тонкими кільцями, поставити тушкувати, Коли часник і цибуля стануть м’якими, додати томат-пюре і потім курку, розрізану на порції (4—8 частин), тушкувати до готовності. Коли курка стане м’якою, перекласти її в окремий посуд і поставити в тепле місце.
- Добре промитий і обсушений рис покласти в каструлю, у якій тушкувалося м’ясо. Рис і соус добре перемішати, додати біле вино, 4 склянки води або курячого бульйону і сік маринованого солодкого перцю (можна також влити сік консервованого зеленого горошку; якщо додавати сік горошку, то м’ясного бульйону слід брати меншу кількість).
- Усі продукти добре перемішати, причому куряче м’ясо покласти зверху. Поставити на вогонь. Коли рис вбере рідину, додати зелений горошок. Страву слід залишити на слабкому вогні ще на 5 хв, після чого зняти, прикрасити смужками маринованого солодкого перцю й відразу подати до столу.
- Розраховано на 4—6 порцій.