Курка з рисом

Курка з рисом

Інгредієнти:

  • 1 курка вагою 1—1,5 кг,
  • півлимона,
  • 3—4 дольки часнику,
  • 2 ст. ложки олії,
  • 1 велика цибулина,
  • 1 стручок солодкого перцю,
  • сіль,
  • чорний перець на кінчику ножа,
  • 0,5 склянки томата-пюре,
  • 1 ч. ложка червоного меленого перцю,
  • 2 склянки рису,
  • 0,5 склянки білого вина,
  • банка (330 г) зеленого горошку,
  • кілька маринованих стручків солодкого перцю,
  • 4 склянки курячого бульйону або води.

Спосіб приготування:

  1. Курку очистити, вимити, натерти сіллю, соком лимона і роздавлених дольок часнику і залишити на 0,5—1 годину. У цей час розігріти олію і, додавши в неї розтертий часник, грубо нарубану ріпчасту цибулю і стручковий перець, нарізаний дрібними тонкими кільцями, поставити тушкувати, Коли часник і цибуля стануть м’якими, додати томат-пюре і потім курку, розрізану на порції (4—8 частин), тушкувати до готовності. Коли курка стане м’якою, перекласти її в окремий посуд і поставити в тепле місце.
  2. Добре промитий і обсушений рис покласти в каструлю, у якій тушкувалося м’ясо. Рис і соус добре перемішати, додати біле вино, 4 склянки води або курячого бульйону і сік маринованого солодкого перцю (можна також влити сік консервованого зеленого горошку; якщо додавати сік горошку, то м’ясного бульйону слід брати меншу кількість).
  3. Усі продукти добре перемішати, причому куряче м’ясо покласти зверху. Поставити на вогонь. Коли рис вбере рідину, додати зелений горошок. Страву слід залишити на слабкому вогні ще на 5 хв, після чого зняти, прикрасити смужками маринованого солодкого перцю й відразу подати до столу.
  4. Розраховано на 4—6 порцій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *