Лечо

Інгредієнти:

  • 1,4 кг зеленого перцю,
  • 600 г помідорів,
  • 150 г цибулі,
  • 80 г жиру,
  • 50 г копченого шпику,
  • 5 г паприки,
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. Стручки м’ясистого зеленого перцю очистити від серцевини з насінням (якщо якщо попадеться гострий перець, зрізати також жилки усередині й ошпарити перець окропом) і нарізати широкими смужками. Помідори на кілька секунд опустити в окріп, вийняти, очистити від шкірочки і нарізати на четвертинки (великі на скибочки). Цибулю очистити, розрізати уздовж навпіл і нашаткувати впоперек на півкільця.
  2. Узяти досити велику нешироку каструльку, покласти в неї жир і підсмажити на ньому до прозорості нарізаний дрібними кубиками шпик, всипати нашатковану цибулю і підрум’янити її до яскраво-коричневого кольору. Подати паприку, швидко розмішати і негайно ж покласти нарізані зелений перець і помідори. Посолити і тушкувати спочатку без кришки на сильному вогні, потім, коли частина рідини випарується, під кришкою на помірному вогні до готовності. (З цієї кількості продуктів вийде приблизно 1 кг готового лечо).
  3. Таке лечо можна використовувати як приправу або гарнір. Якщо ж лечо подавати як самостійну страву, то в нього слід покласти сосиски або ковбасу – цілі або нарізані кружальцями; або перед тим, як подавати до столу, домішати до лечо збиті яйця, які зроблять страву густою. Можна також, аби страва була ситнішою, на початку тушкування всипати трохи рису.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *