Інгредієнти:
- 1 кг баранини,
- 300 г курдючного сала,
- 4 цибулини,
- 1 ч. ложка меленого чорного перцю,
- 1 ст. ложка портулаку або сухого базиліку.
Спосіб приготування:
- Для гарніру: свіжа зелень (зелена цибуля, молодий часник, крес-салат, базилік, естрагон, м’ята, цибуля-порей).
- Приготування фаршу: половину порції курдючного сала пропустити разом із цибулею крізь м’ясорубку. Двічі пропустити крізь м’ясорубку баранину: у перший раз одне м’ясо, у другий раз — м’ясо-цибульну суміш.
- Ретельно розмішати м’ясо-цибульну суміш до в’язкості (близько 15 хв), присмачуючи її порошком м’яти, базиліку і перцем; посолити, після чого поставити на півгодини в холод визрівати.
- Залишки курдючного сала нарізати тонкими шматочками, потім змоченими охолодній воді руками нанизати м’ясний фарш у вигляді тонких ковбасок завдовжки 10— 15 см на широкі (1 см) шампури, зверху на ковбаски люля-кебабу покласти шматочки курдючного сала й обсмажувати їх над вугіллям мангала або в найвищому ярусі духовки, розташувавши поперек пруття решітки.