Люля-кебаб

Люля-кебаб

Інгредієнти:

  • 1 кг баранини,
  • 300 г курдючного сала,
  • 4 цибулини,
  • 1 ч. ложка меленого чорного перцю,
  • 1 ст. ложка портулаку або сухого базиліку.

Спосіб приготування:

  1. Для гарніру: свіжа зелень (зелена цибуля, молодий часник, крес-салат, базилік, естрагон, м’ята, цибуля-порей).
  2. Приготування фаршу: половину порції курдючного сала пропустити разом із цибулею крізь м’ясорубку. Двічі пропустити крізь м’ясорубку баранину: у перший раз одне м’ясо, у другий раз — м’ясо-цибульну суміш.
  3. Ретельно розмішати м’ясо-цибульну суміш до в’язкості (близько 15 хв), присмачуючи її порошком м’яти, базиліку і перцем; посолити, після чого поставити на півгодини в холод визрівати.
  4. Залишки курдючного сала нарізати тонкими шматочками, потім змоченими охолодній воді руками нанизати м’ясний фарш у вигляді тонких ковбасок завдовжки 10— 15 см на широкі (1 см) шампури, зверху на ковбаски люля-кебабу покласти шматочки курдючного сала й обсмажувати їх над вугіллям мангала або в найвищому ярусі духовки, розташувавши поперек пруття решітки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *