Інгредієнти для начинки:
- 40—50 г масла вершкового,
- 3 ст. ложки цукру,
- 1 яйце або 2 яєчні жовтки,
- терта цедра половини лимона,
- 100 г горіхів (рубаних),
- 2 ст. ложки цукатів рубаних;
- яйце для змащування,
- пудра цукрова для посипання.
Спосіб приготування:
- Готують дріжджове тісто і ставлять підніматися. Горіхи чистять від шкаралупи, розтирають або рубають.
- Розігріте масло і яйце або яєчні жовтки збивають із цукром, «заправляють» тертою лимонною цедрою, додають подрібнені горіхи і рубані цукати.
- Дріжджове тісто, що підійшло, поділяють на дві рівні частини, шматки тіста розкачують чотирикутним шаром завтовшки в 1 см, трохи змащують начинкою і згортають рулетом.
- Рулети кладуть на змащений маслом лист швом донизу, змащують яйцем і вирікають у духовці із середнім жаром 20—25 хв. Остиглі рулети посипають цукровою пудрою.