Інгредієнти:
- 2 кг свіжих огірочків,
- 1 велика головка часнику,
- кріп,
- сіль.
Спосіб приготування:
- Огірки замочують у холодній воді на ніч. Після чого, миють і обрізають хвостики. Потім складають у банку, зверху кладуть зубки часнику розрізані на 4 частинки. Далі покрити кропом, щоб огірків не було видно.
- Скип’ятити воду. Розчинити сіль в кип’ятку – 3 л. води на 3 ст. ложки солі (в гарячій воді сіль краще розчиняється!). Потім чекають поки вода вистигне і стане теплою, бо якщо залити гарячою огірки пожовтіють.
- Залити підготовлені огірки теплим соленим розчином. Поставити в тепле місце на 1 добу. Через добу ховають в холодильник, щоб хрустіли і не зіпсувались. Чим довше простоять в розчині, тим солоніші.