Мамалига

Інгредієнти:

  • 800 г кукурудзяного борошна,
  • 3 кклянки води.

Спосіб приготування:

  1. У киплячу підсолену воду всипають просіяне кукурудзяне борошно, розмішують і залишають кипіти на малому вогні 15 хв. Потім мамалигу добре вимішують дерев’яною лопаткою, щоб не було грудок і маса була однорідною, гладкою.
  2. Після розмішування закриту каструлю з мамалигою знову ставлять на легкий вогонь або водяну баню на 15 хв. Коли мамалига випріє і почне відставати від дна каструлі, її викладають на змочену водою дерев’яну дошку і розрізають ножем на шматки.
  3. Мамалигу подають до столу з вершковим маслом, бринзою, сметаною або молоком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *