Мармелад із яблук

Мармелад із яблук

Інгредієнти:

  • 1 кг пюре,
  • 2—2,5 склянки цукру.

Спосіб приготування:

  1. Яблучний мармелад, що має жовтуватий колір, звичайно підфарбовують, додаючи в пюре сік журавлини або інших ягід. Для ароматизації часто використовують лимонні, апельсинові кірки або ванілін.
  2. Очищені від шкірочки, розрізані, без серцевини яблука залити водою так, щоб тільки покрити їх, і зварити до розм’якшення. Потім розім’яти, протерти крізь сито.
  3. Проціджений відвар з цукром прокип’ятити, знімаючи піну. Відвар, змішаний з підготовленим пюре, уварити, вилити гарячим у вистелені папером форми, охолодити, нарізати і підсушити при 40 С в духовці до утворення скоринки.
  4. Обсипати цукром, перекласти у скляні банки або картонні ящички, вкриті папером. Зберігати в холодному, сухому місці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *