Маринад червоний з овочами

Маринад червоний з овочами

Інгредієнти:

  • На 400 г маринаду: 3 корені моркви,
  • по 1/2 кореня петрушки і селери,
  • 3—4 голівки цибулі ріпчастої,
  • 2 ст. ложки томата-пасти або 6—8 свіжих помідорів,
  • 4—5 ст. ложок оцту 3%-ного,
  • 3 ст. ложки олії,
  • 1 ст. ложка цукру,
  • сіль і спеції за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Коренеплоди чистять, миють і нарізають моркву, петрушку і селеру — соломкою, а цибулю ріпчасту — півкільцями. Кладуть на сковороду з розігрітою рафінованою олією і, помішуючи, пасерують на помірному вогні 15 хв. Потім додають томат-пасту або протерті на бурячній тертці свіжі помідори і пасерують ще п’ять хвилин.
  2. Після цього в пасеровані коренеплоди з томатом-пастою вливають оцет, додають сіль, цукор, перець чорний горошком, лавровий лист, корицю, гвоздику і при слабкому кипінні варять 20 хвилин. Готовий маринад охолоджують.
  3. Подається до холодної страви, наприклад до риби в маринаді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *