Інгредієнти:
- На 400 г маринаду: 3 корені моркви,
- по 1/2 кореня петрушки і селери,
- 3—4 голівки цибулі ріпчастої,
- 2 ст. ложки томата-пасти або 6—8 свіжих помідорів,
- 4—5 ст. ложок оцту 3%-ного,
- 3 ст. ложки олії,
- 1 ст. ложка цукру,
- сіль і спеції за смаком.
Спосіб приготування:
- Коренеплоди чистять, миють і нарізають моркву, петрушку і селеру — соломкою, а цибулю ріпчасту — півкільцями. Кладуть на сковороду з розігрітою рафінованою олією і, помішуючи, пасерують на помірному вогні 15 хв. Потім додають томат-пасту або протерті на бурячній тертці свіжі помідори і пасерують ще п’ять хвилин.
- Після цього в пасеровані коренеплоди з томатом-пастою вливають оцет, додають сіль, цукор, перець чорний горошком, лавровий лист, корицю, гвоздику і при слабкому кипінні варять 20 хвилин. Готовий маринад охолоджують.
- Подається до холодної страви, наприклад до риби в маринаді.