Молода картопля зі сметаною та кропом

Інгредієнти:

  • Молода картопля (маленького розміру) – 1 кг,
  • сметана – 100 гр. або більше,
  • вершкове масло – 70 гр.,
  • зелень кропу – 1 пучок,
  • сіль, чорний мелений перець.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю добре помити і почистити (ножем зішкрябати шкірочку). Потім її знову помити, залити водою і на великому вогні швидко довести до кипіння. Після чого картоплю посолити, накрити кришкою і вже на малому вогні варити до готовності.
  2. Зелень кропу помити і посікти ножем.
  3. Коли картопля звариться, – злити воду, додати січену зелень кропу, масло і сметану.
  4. Картоплю перемішати ложкою або накрити її кришкою і струснути каструлю кілька разів, щоб картопля в ній добре перемішалась. На цьому етапі, за бажанням, картоплю поперчити, при потребі досолити, а також можна додати вичавлений через часникодавку часник (1-2 зубчики).
  5. Знову все ретельно перемішати, накрити кришкою і залишити на 1-2 хв. Подавати картоплю слід гарячою, поливши її сметанковим соусом. Молода картопля зі сметаною та кропом готова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *