Інгредієнти:
- 600— 700 г риби,
- 150-200 г жиру для фритюру,
- 250 г борошна,
- 2 яйця,
- 2 ст. ложки олії,
- сіль,
- мелений перець,
- лимонний сік за смаком.
Спосіб приготування:
- Підготовлену рибу розібрати на філеї без кісток і шкіри і нарізати невеликими видовженими брусочками («паличками»). Скласти в емальований посуд, посолити, поперчити, збризкати розведеною за смаком лимонною кислотою або лимонним соком.
- Витримати 30 хв у прохолодному місці.
- У просіяне пшеничне борошно вилити холодне молоко і олію, додати сіль і збиті в піну сирі яєчні білки. Перемішати, щоб не було грудок. Розігріти фритюр і, наколовши кожен шматочок риби на виделку, занурювати в тісто й опускати для смаження у фритюр на 2— 3 хв, повертаючи виделкою для того, щоб риба рівномірно обсмажилася. ,
- На гарнір подати смажену соломкою картоплю. Окремо можна подати майонез.
- Так само можна приготувати палтуса, сома, щуку, сига, річкового миня.